Fantasileken

Igår var en helt perfekt dag som skulle visa sig stå i bjärt kontrast till söndagen. Gaia och jag mötte upp Björn och Romeo i Tyresta, hundarna röjde i skogen och till sist satte vi oss alla fyra vid Långsjön och hade picknick. Kom hem med en mycket nöjd, trött och lerig hund.

Imorse vaknade jag tidigt av att jag mådde illa. Och så gjorde magsjukan sitt otrevliga hembesök. Har legat helt däckad större delen av dagen med en Gaia som följt varje ynklig rörelse jag gjort och inte riktigt förstått vad som är i görningen. Då är det tur att fantasileken och handtargeting finns. Hon har blivit riktigt duktig på fantasileken senaste månaderna. Vi leker den så här:

Jag visar att jag har en hel liten hög med smaskigt godis och säger “fantasi!” och för varje beteende Gaia visar kastar jag iväg en godis med ett “varsågod”. Det är roligt att se hur hon funderar kring vad hon ska göra som ska få mig att kasta den där godisen. Idag blev det en hel del sitt, buga, sträck, ögonkontakt och en ny lustig liten rörelse som hon börjat med: att sänka huvudet med nosen mot marken och stå så. Efter att jag masat mig upp i mer eller mindre sittande ställning gjorde vi också lite handtargeting, men sedan blev jag så trött att jag somnade om igen.

Hoppas att ni alla har haft en betydligt mer… behaglig, söndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen