Enkla övningar, schyssta metoder

AKTUELLT

30/1 Fika och prat om rolig inomhusaktivering

30/1 Fika och prat om rolig inomhusaktivering

Torsdagen den 30/1 klockan 18:15 ger jag tips på rolig aktivering som du kan sysselsätt din hund med inomhus. Det är Zoomarket som är värd och vi ses i Bästa Vänners Bistro. Du anmäler dig till föreläsningen hos Zoomarket eller på deras FB-sida.  

Vardagslydnad 11/3 klockan 19:15

Vardagslydnad 11/3 klockan 19:15

Under kursen i vardagslydnad arbetar vi på att fördjupa kontakten mellan hund och förare. Vi börjar träna in det mesta vi vill att vår hund ska klara av – koppelträning, ligg, sitt, stå, stanna kvar, inkallning och förbudsträning. Vi bygger på med störningar och försvårar […]

Valpkurs 11/3 klockan 18:00

Valpkurs 11/3 klockan 18:00

Första valpkursen för det nya decenniet går av stapeln den 11 mars klockan 18:00 i Bäl.

På valpkursen lägger vi fokus på att skapa en god kontakt och relation med valpen. Vi lägger basen för vidare träning genom att öva viktiga grunder.

Målet med kursen är att valp och förare stärker sin relation, samt att valpen lär sig grundläggande färdigheter som är bra i vardagen. Det handlar bland annat om att lära sig att ta kontakt med sin förare, att kunna vara lugn i krävande situationer och att gå fint i koppel. Vi jobbar också med att undersöka och utveckla sättet vi belönar valpen på.

Start onsdagen 11 mars klockan 18:00-19:00, 5 tillfällen á 60 minuter, 1 100 kr ink moms, Bäl 2 mil nordost om Visby

Vi ses fem onsdagar i rad och kursen avslutas alltså den 8/4.

Det här är en ur-och-skur-kurs där vi är utomhus oavsett väderlek (jag har strålkastare) så ta hänsyn till hur din hund klarar ev kyla/snö.

Förkunskaper: inga

Anmäl dig genom att maila anna@kompishundtraning.se

 

 

KURSVILLKOR

Anmälan är bindande. Det betyder att du är skyldig att betala för hela kursen om du avanmäler dig senare än 10 dagar innan kursstart. Avanmäler du dig innan detta betalar du anmälningsavgiften om 500 kronor.

Löptikar kan förekomma på kursen.

Om du inte har möjlighet att komma på ett eller ett par kurstillfällen har Kompis! Positiv hundträning tyvärr inte möjlighet att ersätta dig för detta.

Privatlektionerna måste utnyttjas inom tre månader från det att kursavgiften är betald

En hund får ha med sig flera familjemedlemmar, det är bara bra om alla har samma bild av träningen.

För att få gå kurs här måste din hund vara vaccinerad för parvo, valpsjuka, HCC samt kennelhosta. Den måste vara fri från smittsamma sjukdomar.

Strikt hundägaransvar enligt lag gäller naturligtvis alltid på mina kurser. Kompis! Positiv hundträning tar inte ekonomiskt ansvar vid hund- eller personskada.

Reportage om hundvänlig nyår i GT

Reportage om hundvänlig nyår i GT

Det var så roligt att fira mitt-på-dagen-nyår med gamla och nya Kompisar! Jag gick runt helt varm inuti och med helium under nyckelbenen. Jag hade bara bjudit in via mina egna kanaler, men ändå dök det upp ett tjugotal personer (och desto fler hundar) som […]

Vi har tävlat SM

Vi har tävlat SM

Uni och jag har tävlat Svenska Mästerskapen i Heelwork to Music. Det har tagit ett par dagar att smälta upplevelsen. Fredagen den 3/1 stod vi i finalringen på My Dog i Göteborg, och på söndagen var det dags igen eftersom vi kvalat in till Agria […]

Välkommen till ett hundvänlig nyårsfirande

Välkommen till ett hundvänlig nyårsfirande

Välkommen till mitt-på-dagen-firande av nyåret! Jag ÄLSKAR nyår. Det kanske “bara är en siffra”, “inte skiljer sig från den 30 december” eller “är galet upphaussat” – men näe hörrni, känslan av nystart och att göra planer för kommande tolv månader, det är något jag går igång på.
För första gången arrangerar jag och Erik nu ett hundvänlig nyårsfirande på Gotland, hemma hos oss i Bäl. Konceptet är öppet hus mellan 11:00 – 13:00 med skål i alkoholfritt bubbel och digital klockringning 12:00. Det blir:
– rallybana
– aktiveringsstationer
– porträttfotografering
– fika
Mingla, prata hund och ha en rolig förmiddag tillsammans med din pälskling så har ni hela tolv timmar på er tills världen ringer ut 2019 “på riktigt” sedan. Välkommen!Så hittar du till oss:
Bäl Gute 217
Parkera VID KYRKAN
Och återigen: det här är alltså ett alkoholfritt firande vid lunchtid, på så sätt får man ringa in nyåret två gånger samma dag, lyxigt va!?
Bästis!

Bästis!

Elever som kommer tillbaka gör mig SÅ glad. Det är roligt att få följa er utveckling under lite längre tid. 2017 införde jag utmärkelsen “Kompis! bästis” som ges till ekipage som gått tre kurser för mig. Från botten av mitt hjärta- tack för att ni […]

Våra tävlingsresultat

Våra tävlingsresultat

Tävlingssäsongen 2020 Vi inledde tävlingsåret på My Dog och Svenska Mästerskapen i Heelwork to Music. I år är fokus med Uni att plocka SM-poäng i HtM, men vi kommer också satsa på att bygga ett program i antingen Teamwork to Music eller Freestyle. Hilja och […]

Vardagslydnad start 21/1 (FULL)

Vardagslydnad start 21/1 (FULL)

Under kursen i vardagslydnad arbetar vi på att fördjupa kontakten mellan hund och förare. Vi börjar träna in det mesta vi vill att vår hund ska klara av – koppelträning, ligg, sitt, stå, stanna kvar, inkallning och förbudsträning.

Vi bygger på med störningar och försvårar övningarna genom att bland annat kräva mer stadga, det vill säga att hunden till exempel kan sitta kvar på en bestämd plats en längre stund.

Vi anpassar övningarna individuellt efter ekipagens olika nivåer. Du och din hund behöver inte ha gått någon kurs tidigare för att kunna vara med på vardagslydnaden.

Vardagslydnad klockan 18-19, 5 tillfällen á 60 minuter, 1 100 kr ink moms

Vi ses fem tisdagar i rad och kursen avslutas alltså den 18/2.

Det här är en ur-och-skur-kurs där vi är utomhus oavsett väderlek (jag har strålkastare) så ta hänsyn till hur din hund klarar ev kyla/snö.

Förkunskaper: inga

Anmäl dig genom att maila anna@kompishundtraning.se

Valpkurs start 22/1 (FULL)

Valpkurs start 22/1 (FULL)

Kickstarta året med att ge dig och din nya familjemedlem grymma förutsättningar för ett kul liv tillsammans! På valpkursen lägger vi fokus på att skapa en god kontakt och relation med valpen. Vi lägger basen för vidare träning genom att öva grunderna. Målet med kursen […]