Enkla övningar, schyssta metoder

AKTUELLT

Våra tävlingsresultat

Våra tävlingsresultat

Vi tävlar mycket och försöker hålla säsongen februari-juni och augusti-november. Jag utvärderar och planerar våra starter löpande och det är superroligt att vi hunnit längre i år än vad jag vågat hoppas på. Vi tog vår titel i Heelwork to Musik klass 2 och vårt championat […]

Bästis!

Bästis!

Elever som kommer tillbaka gör mig SÅ glad. Det är roligt att få följa er utveckling under lite längre tid. 2017 införde jag utmärkelsen “Kompis! bästis” som ges till ekipage som gått tre kurser för mig. Från botten av mitt hjärta- tack för att ni […]

Klick och trick FORTSÄTTNING (FULL)

Klick och trick FORTSÄTTNING (FULL)

Precis som i grundkursen inspireras vi av pedagogiken klickerträning, men nu höjer vi svårighetsgraden på tricken och jobbar till exempel med:

  • Att hunden kan utföra beteenden en bit från oss (det kan vara att snurra ett par meter bort eller backa flera meter och buga)
  • Vi lägger ihop flera olika beteenden så att slutresultatet blir att hunden kan städa undan sin leksak i en korg
  • Krypa
  • Hoppa upp på vår rygg (mindre hundar) eller över oss när vi ligger ner (större hundar)
  • Finlir som lyfta på tassarna, pussa oss på kinden, ställa sig bakom oss med tassarna på våra axlar och liknande
  • Att hunden kan vända sig från oss och arbeta trots att vi inte tittar på varandra

Vi anpassar tricken efter hundens ålder, fysik och storlek och beroende på grupp kanske det inte blir precis de trick jag listat ovan.

Kursen löper under tre tillfällen och vi ses varannan tisdag 19:15-20:15 med start den 29/10. Jag håller kursen i Gute Hundcenters inomhushall i Visby.

Kostnad: 1100 kr

Förkunskaper: Min klick och trick grundkurs eller motsvarande kunskaper.

På min Instagram kan du se flera av våra trick, till exempel det här.

ANMÄL DIG genom att maila anna@kompishundtraning.se

KORT OM KLICKERTRÄNING

Klickerträning är en metod som bygger på att vi lär hunden att frivilligt erbjuda beteenden. Med hjälp av klickern kan vi markera exakt när hunden gör rätt. Vi korrigerar inte fel utan sänker istället våra krav om det blir för svårt. Det gör att vi får hundar som gillar att träna, älskar att ta kontakt med sin människa och får lätt att lära sig – det har vi självklart nytta av i såväl vardagen som i hundsporter.

Klick och trick GRUND 29/10 (FULL)

Klick och trick GRUND 29/10 (FULL)

Under den här kursen inspireras vi av pedagogiken klickerträning och testar den samtidigt som vi lär hunden ett par roliga trick. Trickträning ökar vår förståelse för hur just vår egen hund lär sig. Vi blir också bättre hundtränare genom att jobba med vår förmåga att […]

Vardagslydnad, start 30/9, INOMHUS, Visby

Vardagslydnad, start 30/9, INOMHUS, Visby

Under kursen i vardagslydnad arbetar vi på att fördjupa kontakten mellan hund och förare. Vi börjar träna in det mesta vi vill att vår hund ska klara av – koppelträning, ligg, sitt, stå, stanna kvar, inkallning och förbudsträning. Vi bygger på med störningar och försvårar […]

(FULL) Valpkurs start 30/9, Visby

(FULL) Valpkurs start 30/9, Visby

På valpkursen lägger vi fokus på att skapa en god kontakt och relation med valpen. Vi lägger basen för vidare träning genom att öva grunderna.

Målet med kursen är att valp och förare stärker sin relation, samt att valpen lär sig grundläggande färdigheter som är bra i vardagen. Det handlar bland annat om att lära sig att ta kontakt med sin förare, att kunna vara lugn i krävande situationer och att gå fint i koppel.

5 tillfällen á 60 minuter, vi ses fem måndagar i rad, 1 100 kr ink moms. Kursen pågår 18:00-19:00. med start 30 september.

Den här kursen håller jag i hundhallen i Visby – den är alltså inomhus.

ANMÄL DIG genom att maila adress, mobilnummer samt mail till anna@kompishundtraning.se OBS att anmälan är bindande! Du kan självklart maila mig för att ställa frågor om kursen.

Läs om villkor och lagring av personuppgifter längst ner på den här sidan.

Vardagslydnad för morgonpigga (Visby) 17/9

Vardagslydnad för morgonpigga (Visby) 17/9

Det här är en morgonkurs! Vi ses 8:30 vid Oskarsstenen. Under kursen i vardagslydnad arbetar vi på att fördjupa kontakten mellan hund och förare. Vi börjar träna in det mesta vi vill att vår hund ska klara av – koppelträning, ligg, sitt, stå, stanna kvar, […]

Rallylydnad för nybörjare 17/9

Rallylydnad för nybörjare 17/9

Rallylydnaden är en väldigt populär hundsport! I nybörjarklassen finns 33 skyltar som berättar vilket moment du och din hund ska göra – på en tävling vet du aldrig vilka moment som kommer att dyka upp! I första klassen tävlar man i att gå slalom mellan […]

Vardagslydnad 13 augusti

Vardagslydnad 13 augusti

Gamla hundar kan lära sig sitta och en himla massa annat! Under kursen i vardagslydnad arbetar vi på att fördjupa kontakten mellan hund och förare. Vi börjar träna in det mesta vi vill att vår hund ska klara av – koppelträning, ligg, sitt, stå, stanna kvar, inkallning och förbudsträning.

Vi bygger på med störningar och försvårar övningarna genom att bland annat kräva mer stadga, det vill säga att hunden till exempel kan sitta kvar på en bestämd plats en längre stund.

Vi anpassar övningarna individuellt efter ekipagens olika nivåer. Du och din hund behöver inte ha gått någon kurs tidigare för att kunna vara med på vardagslydnaden.

Vardagslydnad, 5 tillfällen á 60 minuter, 1 100 kr ink moms

Kursen startar tisdag den 13 augusti klockan 19:15 och går fem veckor i rad. Sista kurstillfället hålls onsdagen den 11 september.

Valpkurs 13 augusti

Valpkurs 13 augusti

På valpkursen lägger vi fokus på att skapa en god kontakt och relation med valpen. Vi lägger basen för vidare träning genom att öva grunderna. Målet med kursen är att valp och förare stärker sin relation, samt att valpen lär sig grundläggande färdigheter som är […]