Enkla övningar, schyssta metoder

Kurser

Valpkurs

För hundar till och med 7 månader gamla

Jag är tokig i valpar. De är söta, vilda och suger i sig ny kunskap precis hela tiden. Valpkursen är min helt klart mest populära kurs som ofta blir full innan nya datum släppts – maila mig gärna om du är intresserad!

På valpkursen lägger vi fokus på att skapa en god kontakt och relation med valpen. Vi lägger basen för vidare träning genom att öva grunderna.

Målet med kursen är att valp och förare stärker sin relation, samt att valpen lär sig grundläggande färdigheter som är bra i vardagen. Det handlar bland annat om att lära sig att ta kontakt med sin förare, att kunna vara lugn i krävande situationer och att gå fint i koppel.

5 tillfällen á 60 minuter, 1 250 kr ink moms

Förkunskaper: inga

 

Vardagslydnad

För hundar som är äldre än 7 månader

finsk lapphund kompis positiv hundträning

Gamla hundar kan lära sig sitta och en himla massa annat! Under kursen i vardagslydnad arbetar vi på att fördjupa kontakten mellan hund och förare. Vi börjar träna in det mesta vi vill att vår hund ska klara av – koppelträning, ligg, sitt, stå, stanna kvar, inkallning och förbudsträning.

Vi bygger på med störningar och försvårar övningarna genom att bland annat kräva mer stadga, det vill säga att hunden till exempel kan sitta kvar på en bestämd plats en längre stund.

Vi anpassar övningarna individuellt efter ekipagens olika nivåer. Du och din hund behöver inte ha gått någon kurs tidigare för att kunna vara med på vardagslydnaden.

Vardagslydnad, 5 tillfällen á 60 minuter, 1 250 kr ink moms

Förkunskaper: inga

 

Grundkurs i klickerträning

pudel klickertränar

Klickerträning är helt fantastiskt. Det är den perfekta bron över spårkbarriärer mellan oss och vår kompis. Den kan faktiskt användas av och för människor också, men då kallas det “tag teach.”

Klickerträning är en metod som bygger på att vi lär hunden att frivilligt erbjuda beteenden. Med hjälp av klickern kan vi markera exakt när hunden gör rätt. Vi korrigerar inte fel utan sänker istället våra krav om det blir för svårt. Det gör att vi får hundar som gillar att träna, älskar att ta kontakt med sin människa och får lätt att lära sig.

Klickerträningen är en pedagogik och med hjälp av den ger jag andra kurser, allt från valpkurser till trick- och aktiveringskurser. Någon gång per år ger jag den också som grundkurs så att du själv kan lära dig att tillämpa pedagogiken.

Förkunskaper: inga

 

Klick och trick

För hundar som är 7 månader eller äldre

Kompis! positiv hundträning, hundkurs Gotland, hundtränare Gotland, hundträning Gotland

På den här kursen använder vi pedagogiken klickerträning för att lära hunden roliga trick. Det kan vara att hunden:

 • går upp på en låda
 • går i en åtta mellan våra ben
 • lägger en boll i en liten basketkorg
 • städar undan sina leksaker i en korg
 • går i en cirkel runt oss
 • hoppar över vårt ben
 • snurrar

Vi anpassar tricken efter hundens ålder, fysik och storlek!

Kursen löper under tre tillfällen och vi ses varannan vecka. Jag håller den också i Gute Hundcenters inomhushall i Visby.

Kostnad: 1100 kr

Förkunskaper: Inga

Rallylydnad för nybörjare och rallylydnad fortsättning

För hundar som är har gått vardagslydnad el motsvarande

Rallylydnaden är en väldigt populär hundsport! I nybörjarklassen finns 33 skyltar som berättar vilket moment du och din hund ska göra – på en tävling vet du aldrig vilka moment som kommer att dyka upp! I första klassen tävlar man i att gå slalom mellan koner, kunna stå/sitta/ligga still, att hunden följer sin förare i olika tempon med mera. Sporten är anpassad så att alla raser har mer eller mindre lika förutsättningar. I första klassen är hunden kopplad och genom alla klasser får man prata, peppa och föra hunden med såväl handtecken som verbala signaler.

Under den här kursen kommer vi gå igenom grunderna för en tävlingsmässig följsamhet och stadga med målet att kunna träna rally som aktivering eller för tävling.

Kursen går 5 gånger 75 minuter och kostar 1400 kr.

Förkunskaper: vardagslydnad eller motsvarande

Förkunskap avseende fortsättningskurs: Rally för nybörjare eller motsvarande kunskap

 

Privatträning

dansk svensk gårdshund kompis positiv hundträning

Ibland funkar det inte att gå på kurs regelbundet. Då är det praktiskt att träffa mig ensam. Vi går tillsammans igenom vad det är du och din hund vill träna inom ramen för valp-/vardagslydnadskurserna och jag föreslår ett upplägg för hur vi bäst gör detta. Det finns också möjlighet att gå klicker grundkurs privat.

Har du inte gått kurs för mig innan går du 3 x 45 minuter, har du redan tränat för mig kan du boka enstaka lektioner. Det är för att jag vill kunna kvalitetssäkra – det blir svårt om vi bara ses en gång. En privatkurs blir väldigt intensiv för hunden och därför ses vi bara i 45 minuter åt gången. Det ska ju vara roligt att träna! Vi ses hemma hos mig i Bäl, på vår träningsplan eller i vårt gästhus.

3 tillfällen á 45 minuter 1 400 kr

 

Kursvillkor

Anmälan är bindande. Det betyder att du är skyldig att betala för hela kursen om du avanmäler dig senare än 10 dagar innan kursstart. Avanmäler du dig innan detta betalar du anmälningsavgiften om 500 kronor.

Löptikar kan förekomma på kursen.

Om du inte har möjlighet att komma på ett eller ett par kurstillfällen har Kompis! Positiv hundträning tyvärr inte möjlighet att ersätta dig för detta.

Privatlektionerna måste utnyttjas inom tre månader från det att kursavgiften är betald

En hund får ha med sig flera familjemedlemmar, det är bara bra om alla har samma bild av träningen.

För att få gå kurs här måste din hund vara vaccinerad för parvo, valpsjuka, HCC samt kennelhosta. Den måste vara fri från smittsamma sjukdomar. Vaccinationsbevis skall uppvisas via mail eller MMS innan kursstart.

Strikt hundägaransvar gäller naturligtvis alltid på mina kurser. Kompis! Positiv hundträning tar inte ekonomiskt ansvar vid hund- eller personskada.

Lagring av personuppgifter (GDPR)

När du anmäler dig till en kurs hos mig behöver jag din adress, mobilnummer samt e-mailadress för att:

 • Jag ska kunna kontakta dig med kallelse, faktura och eventuella ändringar under kursen (om jag skulle bli sjuk t. ex)
 • Jag ska kunna kontrollera att du som kund har betalat för den tjänst du anmält dig till
 • Jag ska kunna följa lagen om hur man bokför sin verksamhet! Det innebär att uppgifterna om dig (se nedan) sparas i 7 år. 

Jag lagrar följande uppgifter om dig som bokar en kurs:

 • För och efternamn
 • Adress och telefonnummer
 • Mailadress
 • Eventuella bilder på din hund om vi inte kommer överens om annat (jag tar aldrig foton där du som person syns – det är bara hunden som är modell i bilderna. Du samtycker eller ber mig radera bilden muntligen vid fototillfället).

Självklart varken säljer eller delar jag dina uppgifter till någon annan part. Uppgifterna är också i tryggt förvar hos mig genom mitt lösenordsskyddade fakturahanteringssystem. 

Hos mig kan du betala via Swish och då sparas ditt mobilnummer.

Jag sparar också vår mailkonversation eftersom jag i den följer upp varje kurstillfälle skriftligen. Jag sparar den för att kunna följa upp vår träning och för att se hur vi ska gå vidare. De här mailen sparar jag i ett år. 

Jag har ett aktivt flöde i sociala medier. Som beskrivs ovan har du rätt att neka till att bilder på din hund figurerar på min Facebook, hemsida och Instagram. Säger du ja men ångrar dig kan du alltid kontakta mig via mail så tar jag bort den aktuella bilden inom ett dygn. 

Ibland vill du som kund att jag återkommer när jag har ledig plats på kurs. Då sparar jag uppgifter enligt ovan för att kunna höra av mig till dig när jag har en plats.