Mjuka metoder för en hållbar vardag

Kurser

Valpkurs

För hundar till och med 7 månader gamla

Jag är tokig i valpar. De är söta, vilda och suger i sig ny kunskap precis hela tiden. Valpkursen är min helt klart mest populära kurs som ofta blir full innan nya datum släppts – maila mig gärna om du är intresserad!

På valpkursen lägger vi fokus på att skapa en god kontakt och relation med valpen. Vi lägger basen för vidare träning genom att öva grunderna.

Målet med kursen är att valp och förare stärker sin relation, samt att valpen lär sig grundläggande färdigheter som är bra i vardagen. Det handlar bland annat om att lära sig att ta kontakt med sin förare, att kunna vara lugn i krävande situationer och att gå fint i koppel.

5 tillfällen á 60 minuter, 1 100 kr ink moms

 

Vardagslydnad

För hundar som är äldre än 7 månader

finsk lapphund kompis positiv hundträning

Gamla hundar kan lära sig sitta och en himla massa annat! Under kursen i vardagslydnad arbetar vi på att fördjupa kontakten mellan hund och förare. Vi börjar träna in det mesta vi vill att vår hund ska klara av – koppelträning, ligg, sitt, stå, stanna kvar, inkallning och förbudsträning.

Vi bygger på med störningar och försvårar övningarna genom att bland annat kräva mer stadga, det vill säga att hunden till exempel kan sitta kvar på en bestämd plats en längre stund.

Vi anpassar övningarna individuellt efter ekipagens olika nivåer. Du och din hund behöver inte ha gått någon kurs tidigare för att kunna vara med på vardagslydnaden.

Vardagslydnad, 5 tillfällen á 60 minuter, 1 100 kr ink moms

 

Klickerkurser

pudel klickertränar

Klickerträning är helt fantastiskt. Det är den perfekta bron över spårkbarriärer mellan oss och vår kompis. Den kan faktiskt användas av och för människor också, men då kallas det “tag teach.”

Klickerträning är en metod som bygger på att vi lär hunden att frivilligt erbjuda beteenden. Med hjälp av klickern kan vi markera exakt när hunden gör rätt. Vi korrigerar inte fel utan sänker istället våra krav om det blir för svårt. Det gör att vi får hundar som gillar att träna, älskar att ta kontakt med sin människa och får lätt att lära sig.

Klickerträningen är en pedagogik och med hjälp av den ger jag andra kurser, allt från valpkurser till trick- och aktiveringskurser.

 

Privatträning

dansk svensk gårdshund kompis positiv hundträning

Ibland funkar det inte att gå på kurs regelbundet. Då är det praktiskt att träffa mig ensam. Vi går tillsammans igenom vad det är du och din hund vill träna inom ramen för valp-/vardagslydnadskurserna och jag föreslår ett upplägg för hur vi bäst gör detta. Det finns också möjlighet att gå klicker grundkurs privat.

Har du inte gått kurs för mig innan går du 3 x 45 minuter, har du redan tränat för mig kan du boka enstaka lektioner. Det är för att jag vill kunna kvalitetssäkra – det blir svårt om vi bara ses en gång. En privatkurs blir väldigt intensiv för hunden och därför ses vi bara i 45 minuter åt gången. Det ska ju vara roligt att träna! Vi ses hemma hos mig i Bäl, på vår träningsplan eller i vårt gästhus.

3 tillfällen á 45 minuter 1 400 kr

 

Kursvillkor

Löptikar kan förekomma på kursen.

Om du inte har möjlighet att komma på ett eller ett par kurstillfällen har Kompis! Positiv hundträning tyvärr inte möjlighet att ersätta dig för detta.

Privatlektionerna måste utnyttjas inom tre månader från det att kursavgiften är betald

En hund får ha med sig flera familjemedlemmar, det är bara bra om alla har samma bild av träningen