Fem onsdagar i rad har jag träffat ett gäng härliga valpar och deras hussar/mattar. Eftersom det varit en något ostadig försommar vädermässigt har det varit skönt att jag bokat Gute Hundcenters fina inomhushall.

På valpkursen lägger vi grunden för fortsatt träning och lär oss att lära valpen saker. Vi jobbar i vår egen takt utifrån givna övningar som jag hjälper till att förenkla eller försvåra beroende på ekipagens nivå. De övningar vi jobbar utifrån är:

Lugna händer (passivitetsträning)
Godis i handen (kontaktövning)
Av och på (passivitet vs aktivitet, ”loss”)
Kika och kläm (hanteringsövning)
Fångad! (passivitetsträning, hanteringsövning)
Kontaktljud (koppelgående)
Sitt
Ligg
Näsa mot nos (följsamhetsövning)
Hemlig på huk (kontakt- och belöningsövning)
Skålen (koppelövning)
Förbudsord
Inkallning

Under teorin pratar jag om: inlärning och positiv förstärkning, vardag med valp (kloklippning, ensamhetsträning, rumsrenhet etc), hundens kroppsspråk, valpens behov av aktivering och hur vi arbetar med belöningar.

Sista kurstillfället får valparna gå en upplevelsebana. Ni hör ju själva vad spännande! Smaka på sweet chilisås, nosa på ett gammalt renhorn, leka med någon annans leksak, stå på ett rätt knasigt underlag och inte minst snacka med en riktigt skum (och tyst!) typ.

Är du intresserad av att gå valpkurs för mig i höst? Datum är inte satt ännu, men maila anna@kompishundtraning.se om du och din fyrbenta kompis är sugna på fem roliga kurstillfällen!

10987364_1620621841514319_6756865155228990485_o

11699007_1620621844847652_6326812373996355731_o

11026223_1620621881514315_5134144728781267233_o

Leave A Comment

En Bästis utmärkelse!

Elever som kommer tillbaka gör mig SÅ glad. Det är roligt att få följa er utveckling under lite längre tid. 2017 införde jag utmärkelsen “Kompis! bästis” som ges till ekipage som gått tre kurser för mig.

Från botten av mitt hjärta- tack för att ni gör min verksamhet möjlig!

En Bästis utmärkelse!

Elever som kommer tillbaka gör mig SÅ glad. Det är roligt att få följa er utveckling under lite längre tid. 2017 införde jag utmärkelsen “Kompis! bästis” som ges till ekipage som gått tre kurser för mig.

Från botten av mitt hjärta- tack för att ni gör min verksamhet möjlig!

Ta del av vårt nyhetsbrev

Missa inget genom att signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Tack så hjärtligt för att du vill ta del av vårt nyhetsbrev.
Oops! Tyvärr så blev det något fel med ditt meddelande, kontrollera din mail och försök igen.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Missa inget genom att signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Tack så hjärtligt för att du vill ta del av vårt nyhetsbrev.
Oops! Tyvärr så blev det något fel med ditt meddelande, kontrollera din mail och försök igen.

KURSER PÅ KOMPIS

Kurser för dig med hund

Se alla våra kurser

VALPJOURNALEN

En fyll-i-bok för dig med hund

Läs mer om Valpjournalen