Samarbete & kommunikation

Kompis! Positiv hundträning erbjuder kurser och privatträning på Gotland. Jag arbetar med mjuka metoder och fokus på samarbete. Här tränar vi hunden genom att belöna det beteende vi vill ha istället för att använda våld eller tvång. Vi ignorerar inte hunden utan bygger vårt samarbete på kontakt och kommunikation!

Här kan du se ett inslag från när Uni och jag var med i TV-programmet Hej Gotland i somras.

hundträning på gotland hundkurser nyhetsbrev

Mina kurser innehåller också teoretiska avsnitt där vi diskuterar hundens beteende, hur vi jobbar med inlärning och hur vi kan läsa av hundens kroppsspråk. I alla kurser ingår Kompis! teorihäfte och efter lektionen får du via mail en sammanfattning av det vi gjort. Jag skapar kurser som jag själv skulle vilja gå – som egenföretagare har jag ju möjlighet att vara personlig. Mina lektioner är rappa, innehåller många övningar och lättsamma exempel. Jag har valt att ha koncentrerade kurstillfällen där teorin vävs in naturligt när jag demonstrerar övningar och där vi jobbar effektivt den tid vi avsatt för träningen.

Att tävla med mina hundar är bland det roligast jag vet och fungerar dessutom som en klockren fortbildning. Jag erbjuder bara sportkurser i de sporter där jag själv meriterat hundar, det tycker jag är viktigt för trovärdighet och erfarenhet. Utöver tävlandet kompetensutvecklar jag mig regelbundet genom att själv gå kurser och utbildningar. Hösten 2020 och våren 2021 har jag också det väldigt roliga uppdraget att få undervisa i temat hundsport och hundkunskap för gymnasieeleverna på Wisbygymnasiets naturbruksprogram.

Hundträning är väldigt mycket av ett hantverk. Jag håller i snitt femton kurser per termin och utöver det har jag en stor mängd privatelever. Under mina verksamma år har jag alltså fått vara med och coacha hundratals hundar. Det i sig har gett mig otroligt många erfarenheter och inspirerat till att hitta nya lösningar för de olika individer jag stött på – alla mina elever bidrar till att jag utvecklas!

kompis positiv hundträning, hundkurser Gotland

Om mig

Jag heter Anna Amnéus och det här är mina hundrelaterade utbildningar:

Dessutom har jag gått ett oräkneligt antal fortbildningar i form av läger, privatlektioner och kurser för meriterade instruktörer inom våra huvudgrenar.

Jag bildar flock med Rottrobis Marion’s Uni (Uni) född 2014, som jag primärt tränar och tävlar Heelwork to Music med (klass 3 och SM 2019). Uni och jag tävlar också i Freestyle, rally och lite lydnad och Uni har titlarna: KORAD, LD Start, RLD N, F, SE RLD CHAMPION, FD1, FD2, HTM1, HtM2, SE HtM CHAMPION.

Qiwrons High Hopes Hilja (Hilja) är född i oktober 2017 och vi tävlar också Heelwork to Music, Freestyle och lite rallylydnad (Hiljas titlar: FD1, FD2, HtM1, HtM2, RLD N, RLD F, RLD A).

Min sambo Erik är fotograf och han har tagit bilderna på mig och hundarna. Vi bor i Bäl, 20 minuter nordost om Visby, där jag håller majoriteten av mina kurser.

Jag är kommunikationskonsult och om dagarna jobbar jag med kommunikation mellan människor. På eftermiddagarna försöker jag istället lära tvåbeningar att kommunicera positivt och effektivt med sina fyrbenta kompisar. Mina båda yrken handlar om att analysera beteenden,  anpassa kommunikation för att nå resultat på bästa sätt och om att aldrig sluta vara nyfiken. Jag tror på vetenskap och modern forskning i etologi – så hårda metoder, dominansteorier och ryck i kopplet lämnar vi hemma. Välkomna!

ENKLA ÖVNINGAR, SCHYSSTA METODER

Se tillgängliga kurser

Till våra kurser

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Jag släpper datum för mina kurser
i nyhetsbrevet först!

Prenumerera

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Jag släpper datum för mina kurser
i nyhetsbrevet först!

Prenumerera

KURSER HOS KOMPIS!

Hundkurser på Gotland

Här kan du se hela utbudet

VALPJOURNALEN

En fyll-i-bok för dig med hund

Läs mer om Valpjournalen