På min senaste lektion för eleverna som läser hundkunskap på Naturbruksgymnasiet Gotland jobbade vi med olika övningar som ger hundar ökat självförtroende. Ett sätt att stärka en hund mentalt är att jobba med kroppen och träna balansen:

– Hunden lär känna sin kropp och blir smidigare, det stärker självförtroendet

– Vi ökar hundens kroppskontroll

– Hunden får lära sig nytt – och klara av det!

Har du inga balansattiraljer där hemma kan du använda en kudde, en uppblåsbar madrass eller en stol som står stadigt. Iaktta din hund noga och se om den uppvisar några lugnande signaler (t.ex slickar sig runt munnen, beter sig undvikande eller kliar sig), för i så fall har du ställt för höga krav och gjort övningen för svår. Konstatera om hunden:

– Blir stärkt av övningen?

– Är taggad?

– Verkar tycka att det är spännande?

– Tar initiativ till mer träning?

Som ni ser på filmen tyckte alla elevhundar att det här var himla kul och intressant – visst är de duktiga!? Jag lär in övningen ”Handtarget” först (att hunden kan dutta med nosen i min hand) och använder sedan den kunskapen för att få hunden att gå upp på bollen eller att förflytta vikten på olika sätt (se till exempel hur hunden som står på den lila balansdiscen vrider huvudet åt vänster respektive höger med hjälp av just sin mattes handtarget).

Leave A Comment

En Bästis utmärkelse!

Elever som kommer tillbaka gör mig SÅ glad. Det är roligt att få följa er utveckling under lite längre tid. 2017 införde jag utmärkelsen “Kompis! bästis” som ges till ekipage som gått tre kurser för mig.

Från botten av mitt hjärta- tack för att ni gör min verksamhet möjlig!

En Bästis utmärkelse!

Elever som kommer tillbaka gör mig SÅ glad. Det är roligt att få följa er utveckling under lite längre tid. 2017 införde jag utmärkelsen “Kompis! bästis” som ges till ekipage som gått tre kurser för mig.

Från botten av mitt hjärta- tack för att ni gör min verksamhet möjlig!

Ta del av vårt nyhetsbrev

Missa inget genom att signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Tack så hjärtligt för att du vill ta del av vårt nyhetsbrev.
Oops! Tyvärr så blev det något fel med ditt meddelande, kontrollera din mail och försök igen.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Missa inget genom att signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Tack så hjärtligt för att du vill ta del av vårt nyhetsbrev.
Oops! Tyvärr så blev det något fel med ditt meddelande, kontrollera din mail och försök igen.

KURSER PÅ KOMPIS

Kurser för dig med hund

Se alla våra kurser

VALPJOURNALEN

En fyll-i-bok för dig med hund

Läs mer om Valpjournalen