Trickkurs grund

1,550.00kr

Trickträning är ett fantastiskt roligt sätt att stärka relationen med vår hund – ni lär er samarbete och problemlösning och får dessutom ett par roliga partytrick att kunna visa upp. För unghunden blir det ett konfliktfritt sätt att träna på nya färdigheter och det ger positiva avtryck i vardagen i övrigt. Seniorhunden får utmana knoppen och håller sinnet ungt. Och för alla däremellan bidrar trickträningen till kreativitet och glädje. Du kommer garanterat att bli imponerad av din hund!

Artikelnr: 11 Kategori:

Trickträning är ett fantastiskt roligt sätt att stärka relationen med vår hund – ni lär er samarbete och problemlösning och får dessutom ett par roliga partytrick att kunna visa upp.

Det här är en grundkurs och jag anpassar tricken efter de olika ekipagen och hundarnas ålder, fysik och storlek. Alla ekipage kanske inte jobbar med samma trick. Exempel på trick som vi tränar under grundkursen:

  • gå i en åtta mellan våra ben/gå slalom mellan benen
  • lägga en boll i en liten basketkorg
  • städa undan sina leksaker i en korg
  • gå i en cirkel runt oss
  • hoppar över vårt ben/över en pinne/genom våra armar
  • snurrar
  • buga
  • sitt fint
  • backa
  • krama om en pinne/ditt ben

Den här kursen har ett lägre tempo än mina vanliga – vi jobbar igenom tricken ordentligt och låter hundarna ta flera pauser.

Förkunskaper: Inga

Kursen går varje vecka under fem veckor, alltid onsdagar kl. 18:45-20:45.  Vi är pål Hundiversum i Bäl – hallen är inte uppvärmd men är utrustad med heltäckningsmatta och här tränar vi i inneskor/tofflor.

Trickkursen finns också som fortsättningskurs, då bör du och din hund redan ha tränat en del trick. Vi jobbar bland annat med avståndsarbete och detaljer och kursen passar dig som vill lära dig att träna in lite mer avancerade trick – maila mig gärna om du är intresserad!

Att välja Kompis!

Hundträning är väldigt mycket av ett hantverk. Jag håller i snitt femton kurser per termin och utöver det har jag en stor mängd privatelever. Under mina verksamma år har jag alltså fått vara med och coacha hundratals hundar. Det i sig har gett mig otroligt många erfarenheter och inspirerat till att hitta nya lösningar för de olika individer jag stött på – alla mina elever bidrar till att jag utvecklas!

Att tävla med mina hundar är bland det roligast jag vet och fungerar dessutom som en klockren fortbildning. Jag erbjuder bara sportkurser i de sporter där jag själv meriterat hundar, det tycker jag är viktigt för trovärdighet och erfarenhet. En av våra två huvudgrenar är Freestyle som är en tävlingsform där vi sätter ihop olika trick till musik och presenterar ett eget program. Både Uni och Hilja tävlar i högsta klassen. Utöver tävlandet kompetensutvecklar jag mig regelbundet genom att själv gå kurser och utbildningar. Jag har också det väldigt roliga uppdraget att få undervisa i temat hundsport och hundkunskap på naturbruksprogrammet på Wisbygymnasiet.

Datum

13 November 2024 kl. 18:45

Varukorg
Rulla till toppen